logo

Kakor på sayjes.se

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) En kaka är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att spara på din dator. På sayjes.se används kakor för funktioner på webbplatsen, till exempel Twitterflödet, och för att få information om hur besökarna använder webbplatsen.

Kakorna och dess användning

Google Analytics

Vi använder statistikverktyget Google Analytics för att för att få information om hur många som använder webbplatsen, vilka sidor besökarna tittar på och så vidare. Med hjälp av denna information kan vi göra webbplatsen bättre för besökarna. Google Analytics sätter fyra kakor:

_utma används för att spåra unika användare (besökare) på webbplatsen. Lagras i två år.

_utmb används för att hålla kolla på sessionerna (besöken) som görs på webbplatsen. Lagras i 30 minuter.

_utmc kan användas tillsammans med _utmb för hålla kolla på sessionerna. Raderas när webbläsaren stängs.

_utmz används för att spara information om varifrån och hur besökarna kom till webbplatsen. Lagras i sex månader.

Twitter

Längst ner på varje sida visas vårt Twitterflöde. Twitter sätter fyra kakor som bland annat lagrar besökarens ip-nummer och information om varifrån besökaren kom till sayjes.se:

original_referer raderas när webbläsaren stängs.

_twitter_sess raderas när webbläsaren stängs.

k sparas lagras en vecka.

guest_id lagras i 12 timmar.

W3 Total Cache

Sayjes.se använder en cachenings-plugin som heter W3 Total Cache för att snabba upp webbplatsen. W3 Total Cache sätter en kaka:

w3tc_referrer identifierar det program på besökarens dator som används för att visa webbplatsen. Med denna information kan W3 Total Cache säkerställa en konsekvent användarupplevelse. Raderas när webbläsaren stängs.

Undvika kakor

Vill du inte acceptera kakor kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av kakor eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en kaka. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas.

Alla delar av webbplatsen kan användas även om du nekar till lagring av kakor.